Nieuws

Terugblik op de jeugd clubkampioenschappen 2018

Jeugdclubkampioen, een fel begeerde titel bij tennisvereniging Forescate, waar altijd de eerste week na de zomervakantie om gevochten wordt. Dit jaar zijn de prijzen gewonnen door Jasper de Bruijn en Laura Heithuis, die allebei een mooie beker mee naar huis kregen!

Dit jaar waren er bijna 110 inschrijvingen, terwijl dat er vorig jaar nog 90 waren. In 14 verschillende categorieën en leeftijden werd gestreden. Van de allerkleinsten die spelen met een rode tennisbal. Zij speelden op zondag een eendaags toernooi.

De overige categorieën werden vanaf zaterdag 25 augustus t/m zondag 2 september gespeeld. De organisatie ligt in handen van de jeugdraad, die bestaat uit bijna 10 enthousiaste jeugdleden tussen 14 en 17 jaar. Voorzitter van de jeugdraad, Tibbe Wentzel, die met veel verve de prijsuitreiking en alle bedankjes met zijn gehele team verzorgde, vertelt: ‘Het organiseren gaat elk jaar weer een stukje beter. Het is als het ware ‘georganiseerde chaos’. Tenniswedstrijdjes met veel plezier organiseren voor de deelnemende jeugdleden, die er elk jaar weer naar uitkijken.’

Al met al heeft de jeugdraad er voor gezorgd, dat de wedstrijden werden gepland en bedachten ze samen met Forescate trainers leuke extra activiteiten. Een tafeltennistoernooitje, een minibaan toernooi op de Bas & Lo baan, onze voormalig Nederlandse tenniskampioenen. Maar ook een pannenkoek dag voor alle deelnemers en een leuke loterij met grappige prijzen. De mooiste prijs, voorafgaand aan de échte prijsuitreiking werd uitgereikt door Janick van Bezooijen, de sportiviteitsprijs. Elke dag werd een andere deelnemer aangewezen vanwege zijn of haar sportieve gedrag op de baan. Meedoen en leuk tennissen is immers belangrijker dan winnen! Een prachtige traditie.

Gelukkig was het weer redelijk goed, behalve woensdag – het kwam met bakken uit de hemel – moest de gehele jeugdraad aan de slag om wedstrijden te verplaatsen naar een andere dag. De langste wedstrijd, het lijkt soms wel Wimbledon, duurde 4 uur! Isis van Dinter en Fréderique Vierveijzer streden in een dappere strijd in de categorie t/m 14 jaar, waarbij Frederique uiteindelijk
aan het langste eind trok.

Ten slotte werd op de finaledag, zondag, naast de huldiging van alle kampioenen een overheerlijke BBQ georganiseerd. Op het zonnige terras was het nog lang nagenieten. De deelnemers gingen na de BBQ en ijsje met hernieuwde energie verder met spelen op de minibaan, in de kidszone maar ook met een voetbal. Moe, maar voldaan en terugkijkend op een prachtige week zijn de jeugd clubkampioenschappen bij TV Forescate weer tot een heel goed eind gebracht.

Kijk hieronder voor wat indrukken en bekijk ook het album!

 

« Terug

» Nieuws archief