Baanbezetting en drukte in de winter

07 november 2020


De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat de gravelbanen weer gesloten worden. En omdat ook de Winterchallenge een succes lijkt te worden, kan het soms wel druk worden op het park.

Wanneer is het druk op het park?

Op bovenstaand overzicht van reserveringen per dag zie je wanneer de drukste momenten ongeveer zijn. Donkerder blauw is drukker.

De drukste momenten lijken dus te zijn:

  • maandag / donderdag in de avond om 20.00 uur
  • woensdagochtend en vrijdagochtend om 09.00 uur

Hou daar rekening mee met het reserveren van een baan en maak gebruik van de rustige uren wanneer dan ook kan.

Let op: heb je gereserveerd maar kun je toch niet op dat moment? Annuleer dan je reservering zo snel mogelijk, zodat een ander de baan kan gebruiken.

Waarom zijn de gravelbanen in de winter niet beschikbaar?

Vanwege de eventuele (vries)kou en vochtigheid in de maanden november / half maart is het voor onze groundsman, Erik Paul van Weeren, niet meer mogelijk om de banen te prepareren. Als gevolg daarvan kan het glad en gevaarlijk worden en ook kan er schade ontstaan aan de banen. Daarom gaan rond deze periode de gravelbanen in ‘winterslaap’. Op 2 november heeft onze groundsman de winddoeken in de hekken van de gravelbanen 8 t/m 14 weggehaald en zodra het weer verslechtert zullen de netten naar beneden gaan en worden de lijnen extra vastgelegd. Zodra dit is gebeurd is, zullen de banen niet meer te reserveren zijn via de ClubApp.

Hoeveel banen zijn maximaal in gebruik voor training?

Er zijn veel leden die ook het winterseizoen willen gebruiken om via training hun techniek te verbeteren. Drie van onze trainers - Robbie Tetteroo, Jan Jaap Overgaauw en Denise van Putten - verzorgen particuliere training voor de seniorleden. Deze trainers zitten vrijwel volgeboekt. Het bestuur zorgt er voor dat er maximaal 3 banen voor training worden gebruikt, zodat er ook altijd banen over zijn om vrij te spelen. Dit is mogelijk omdat de selectiespelers in de winter in de zaal trainen onder leiding van Marcel Kokshoorn en daarom geen gebruik maken van het park.

Wij hopen op jullie medewerking. Bij vragen of opmerkingen, neem contact op met [email protected]

Met sportieve groet,
Het Bestuur

Nieuwscategorieën