Dames 1 handhaaft zich in de Eredivisie

08 juni 2024


Vanwege een flinke regenbui werd de voorlaatste wedstrijd tegen Leimonias gestaakt nadat de singels gespeeld waren. Lisanne Bunnig begon voortvarend en won haar single en bleek daarmee ook de eer van het team gered te hebben, want helaas gingen alle andere singles verloren. Met die tussenstand bleek Leimonias al kampioen te zijn, waardoor het niet gek was dat de dubbels tijdens de inhaaldag overtuigend naar de Leimonias gingen. Met een 5-1 nederlaag was Forescate gelukkig al veilig en kon er zonder druk gespeeld worden tijdens de laatste speeldag, uit bij Joy Jaagpad.

Gelegen pal naast de A10 én bekend vanwege het zijn van een studentenvereniging, was het geluidsniveau niet wat de dames van Forescate gewend waren. De muziek werd op verzoek gelukkig wat zachter gezet en de deuren van het clubhuis werden ook dicht gedaan, waardoor alleen de langsrazende auto’s nog voor lawaai zorgden. Desalniettemin liet Lisanne zich niet van slag brengen en won zij eenvoudig haar single. Wiktoria Sienko had een setje nodig om in te komen, maar won daarna betrekkelijk eenvoudig de andere 2 sets. Het was daarom aan Isis van Dinter en Santyn Bakker om de goede trend door te zetten, maar de tegenstanders bleken helaas een maatje te groot. Met een 2-2 stand werd er daarom aan de dubbels begonnen. Er lagen in allebei de dubbels veel kansen, maar helaas viel het kwartje bij allebei nét de verkeerde kant op. Hoewel een 3-3 gelijkspel verdiend was geweest, konden de dames uiteindelijk tevreden zijn met een 5e plaats in de poule. Handhaving in de Eredivisie was vooraf het doel en dat werd ruimschoots binnengehaald!

De dames gaan nu elk weer hun eigen weg richting toernooien in zowel het binnen als buitenland, maar zullen nog regelmatig met elkaar trainen.

Nieuwscategorieën