De jeugd van Forescate mag vanaf 29 april eindelijk weer tennissen!

27 april 2020


Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten dat de jeugd vanaf 29 april weer buiten mag sporten en dus ook weer kan tennissen! Daarbij gelden wel onderstaande voorwaarden om de verspreiding van Corona tegen te gaan. De gemeente Voorschoten gaat hier toezicht op houden en het bestuur hoopt dinsdag 28 april goedkeuring te krijgen voor de maatregelen die Forescate daarvoor heeft voorgesteld. Zonder tegenbericht kan de jeugd vanaf 29 april weer trainen (ook in de meivakantie) en vrij spelen op het park.

Vooruitlopend op deze goedkeuring hierbij alvast de nieuwe spelregels die gelden vanaf 29 april 2020:

 • Belangrijk voor de ouders: Alle jeugdtrainingen starten dus volgens het nieuwe schema (op de website) op woensdag 29 april en gaan in de meivakantie gewoon door!
 • ALLEEN jeugdleden, dus tot en met 18 jaar, mogen tennissen op het park. Dat betekent dat ouders niet met hun kind mogen tennissen.
 • Alleen trainen en vrij spelen is toegestaan, geen competitie of wedstrijden met andere clubs;
 • Geen ouders langs de lijn.
  Ouders mogen hun kinderen afleveren bij de trainer en na afloop van de les weer ophalen. Zij mogen tijdens de training niet op het park blijven wachten en moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot anderen.
 • Er wordt alleen gesport onder herkenbare begeleiding.
  Er kan alleen getennist worden als onze groundsman Erik Paul of een van onze trainers op het park aanwezig is. Zij kunnen aanwijzingen geven en indien nodig leden van het park verwijderen.
 • Op het park hangen (en via de mail ontvangen leden) de instructies waar iedereen zich aan moet houden om het gevaar op besmetting met het coronavirus te beperken.
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Jeugdleden t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten zonder afstandsbeperking.
  In de Tennis Alles-in-1 trainingen voor de groepen Rood, Oranje en Groen hoeven kinderen geen afstand te houden tot elkaar.
 • Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Alle kinderen ingedeeld in trainingsgroep Geel moeten 1,5 meter afstand houden. 
 • De kantine, kleedkamers en douches blijven gesloten. De hal van het clubgebouw gaat open zodat kinderen gebruik kunnen maken van de toiletten. Probeer dit zo min mogelijk te doen en ga thuis naar de WC voordat je gaat tennissen.
 • We willen jullie verzoeken zo veel mogelijk thuis met de KNLTB ClubApp af te hangen, zo voorkomen we eventuele verspreiding van het coronavirus op en om het afhangbord op de club. Aan het einde van dit bericht is een uitgebreide toelichting toegevoegd hoe je kan afhangen op afstand.
 • Toch op de club afhangen? Houd je aan de volgende richtlijnen:
  • Het afhangbord is speciaal vanwege het coronavirus in de hal van het clubgebouw geplaatst dus daar kan je bij.
  • Houd hierbij wel 1,5 meter afstand tot anderen en maak na afloop je handen schoon.
  • Meld je ook even aan bij een van de trainers of de groundsman. Dan weten zij wie er op het park aanwezig zijn. 
  • Voor vrij spelen geldt dat kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar maximaal met 4 op een baan mogen. Jongeren van 13-18 jaar mogen alleen singelen, dus met 2 op 1 baan.
  • Deze regels gelden ook voor het minibaantje. 


Openingstijden om vrij te spelen: op Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag is het park gesloten
Maandagen      van 9:00 tot 12:00 en van 16:00 tot 20:00
Dinsdagen        van 9:00 tot 12:00
Woensdagen    van 9:00 tot 12:00 en van 16:00 tot 20:00
Donderdagen   van 9:00 tot 12:00 en van 16:00 tot 20:00
Vrijdagen          van 9:00 tot 12:00 en van 17:00 tot 20:00
Zaterdagen       van 12:00 tot 16:00
Op andere tijden is het park niet geopend en kan je niet vrij spelen.

Vrij spelen en afhangen
We willen jullie verzoeken zo veel mogelijk thuis met de KNLTB ClubApp af te hangen. Zo voorkomen we eventuele verspreiding van het coronavirus op en om het afhangbord op de club.

Deze ClubApp installeer je makkelijk op je telefoon vanuit de Play Store of App store. Open de ClubApp en zoek je club TV Forescate. Daarna kun je met de wachtwoord-vergeten-functie (reset wachtwoord) een wachtwoord aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig, dat staat op je KLNTB pasje.

Opgelet! Mocht je al eerder voor bijvoorbeeld het instellen van automatische incasso een wachtwoord hebben aangemaakt voor de mijn Forescate omgeving, dan is dat ook jouw wachtwoord voor de KNLTB ClubApp.

Als je in de ClubApp bent ga je naar Spelen > Baan reserveren en dan wijst het zich vanzelf.

Nieuwscategorieën