Gravelbanen weer bespeelbaar

31 augustus 2023


Update 9 oktober: Alle gravelbanen kunnen weer in gebruik genomen worden voor vrijspelen.

Aangezien de gravelbanen weer bespeelbaar zijn, is er besloten om baan 14 weer niet te laten bespelen wanneer de lampen aan moeten. De lampen kosten namelijk erg veel geld en er is ook een lamp defect.

--------------------------------------------------------------------------

Eerder hebben we beloofd om jou op de hoogte te houden rondom de situatie van onze gravelbanen. Uit recent onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de huidige toplaag van onze gravelbanen kwalitatief onvoldoende is. De waterdoorlaatbaarheid is te groot en de samenstelling van onvoldoende kwaliteit om goed te hechten. In samenspraak met de KNLTB, onze groundsman en de leverancier gaan we vervolgstappen ondernemen.

Dat betekent dat we de gravelbanen tot nadere orde niet in gebruik kunnen nemen. Dit is een lastige situatie die ook gevolgen heeft voor het vrijspelen. Daarbij komt dat ook de najaarscompetitie binnenkort van start gaat wat zal leiden tot extra beperkingen met vrijspelen. Daarom hebben wij een aantal basisprincipes opgesteld.

Zonder najaarscompetitie
Uitgaande van een situatie zonder najaarscompetitie
* In de piekuren ma t/m do (20:00-22:00) en zaterdag/zondag (09:00-12:00) worden maximaal drie trainingsbanen toegestaan, de rest is bestemd voor vrijspelen.
* Op sommige dagen zijn er nagenoeg geen vrijspeel mogelijkheden als gevolg van jeugdtrainingen tussen (17:00-20:00), hier geeft de club prioriteit aan.

Met najaarscompetitie
Uitgaande van de situatie met najaarscompetitie (10 september t/m 15 oktober)
* In de piekuren ma t/m do (20:00-22:00) worden maximaal drie trainingsbanen én een baan voor de competitie toegestaan, de rest is bestemd voor vrijspelen;
* In de piekuren op zaterdag/zondag (09:00-12:00) zijn alleen op zaterdag twee banen beschikbaar voor vrijspelen, de rest is bestemd voor de najaarscompetitie;
* Op sommige dagen zijn er nagenoeg geen vrijspeel mogelijkheden als gevolg van jeugdtrainingen tussen (17:00-20:00), hier geeft de club prioriteit aan.

De captains van de najaarsteams worden geïnformeerd over de gevolgen van de beperking van het aantal banen voor hun competitieteam.

Uitzondering: Clubkampioenschappen (2 t/m 9 september)
We hebben besloten om de clubkampioenschappen alle ruimte te geven die zij nodig hebben om een volwaardig toernooi te kunnen organiseren. In principe zijn alle banen ’s avonds voorbehouden aan het toernooi en de trainers, ook in het weekend kan de commissie rekenen op een groot deel van de banen. Als de planning het toelaat kunnen banen worden vrijgegeven voor vrijspelen, dit is te zien in de knltbclubapp.

Hoe helpen we elkaar?
Juist omdat het aantal vrijspeelbanen de komende periode schaars is vinden wij het belangrijk om deze optimaal te benutten. Je helpt jouw clubgenoten door jouw reservering te verwijderen wanneer je onverhoopt toch niet kan vrij spelen. Mocht je situaties aantreffen waar dit onzorgvuldig gebeurt en je een no-show constateert dan kun je hierover contact opnemen met het bestuur, ook wanneer trainers niet op een aangewezen trainingsbaan staan. Dat kan via [email protected] of via 06-19229074

Nieuwscategorieën