Groot onderhoud smashcourtbanen

27 september 2020


Zoals jullie bijna niet ontgaan kan zijn, is onlangs groot onderhoud gepleegd aan de smashcourtbanen. Groundsman Erik Paul vertelt hoe dat eraan toegaat.

Groot onderhoud bestaat uit het losborstelen van het infill. Eerst de kanten: ongeveer 40 cm met een speciale borstel voor de kanten. Daarna komnt er een andere machine met 2 in tegengestelde richting draaiende borstels om met deze machine al het infill uit de mat te borstelen en in rijen achter te laten.

Vervolgens wordt er weer een andere machine gepleetst die de rijen infill opzuigt en schoonmaakt. Alle vervuiling, zoals balharen en stof van de gravelbanen, blijft achter in een opvangbak en het schone infill wordt weer teruggebracht naar de mat.

Dan rijden ze het infill weer in de mat, dit gebeurt met borstels met een rubbermat erachter. En dan is het werk gedaan. Dat houdt wel in dat er de eerste week na het onderhoud er meer infill op de baan ligt, maar dat trekt na een tijdje weer in de baan. En dan is het echt klaar en liggen de banen er weer prachtig bij.

Nieuwscategorieën