Houd rekening met regen!

07 juli 2020


In de afgelopen tijd hebben we helaas meer dan eens te maken gehad met regen. Hierdoor is het extra belangrijk te letten op je schoeisel en de bespeelbaarheid van de banen. Voor alle momenten geldt dan ook dat er alleen gespeeld mag worden met tennisschoenen.

Voor alle banen geldt dat je niet mag spelen als er plassen op de baan liggen. Dit is belangrijk voor je eigen veiligheid want de banen worden glad en daardoor kun je makkelijk blessures oplopen. Daarnaast kunnen de banen beschadigd raken waardoor er niet meer op gespeeld kan worden.

Zoals jullie misschien hebben gezien heeft Forescate 2 soorten banen:

  • Op de banen 1 tot en met 7 en op baan 15 ligt het zogenaamde ‘smashcourt’ als ondergrond.
  • Op de banen 8 tot en met 14 (die het verst van het clubhuis afliggen) ligt gravel.

De Smashcourt banen zijn door een goede waterdoorlaatbaarheid redelijk vaak bespeelbaar omdat er bij regen vrijwel geen plassen ontstaan. Bij hevige regenval kan het echter voorkomen dat er op een bepaalde plek wel een plas ontstaat. Als er een plas ligt kun je dan ook NIET spelen totdat de plas weg is getrokken.

De gravelbanen zijn minder waterdoorlatend en daar ontstaan dus eerder plassen op de baan. Bij regen moet je op een gravelbaan stoppen met spelen en NIET slepen. Als er een plas op de baan ligt (hoe klein die ook is) kan er NIET worden gespeeld op de baan.

Belangrijk is dat de banen zelf moeten drogen. Het is daarom belangrijk om het slepen achterwege te laten om te voorkomen dat er kuilen ontstaan en de banen beschadigd raken

Neem daarom de tijd voor je (weer) de baan op gaat. Zeker 5 minuten nadat vochtige plekken niet meer zichtbaar zijn op de baan. En zeker een half uur nadat vochtige plekken zijn weggetrokken als het heel hard heeft geregend.

Doordat er via de app wordt afgehangen kun je pas op het park zien of gereserveerde banen bespeelbaar zijn. Twijfel je of de banen open zijn, bel dan even naar het clubhuis: 071 561 4691.

Trek dus de juiste schoenen aan en houd rekening met de weersomstandigheden!

Nieuwscategorieën