Overdracht voorzitterschap T.V. Forescate

15 april 2024


Na 5 jaar afscheid van voorzitter Lex Eggink

Woensdag 13 maart vond bij TV Forescate de 79e Algemene Ledenvergadering plaats. Deze veragdering stond deels in het teken van het afscheid van Lex Eggink, die ruim 5 jaar  met volle toewijding de voorzittersfunctie heeft vervuld. In een mooie speech werd door Michel van Hattum (penningmeester) en Arwin Visser (bestuurslid Jeugd) tijdens de ALV teruggeblikt op zijn voorzitterschap. Lex heeft veel betekend voor TV Forescate. Lex heeft onze vereniging sucesvol door de Coronapandemie geleid. Hij stond aan de basis van de introductie van Tennis Alles-in-1 lidmaatschap voor de jeugd, waardoor jeugdleden zich meer verbonden voelen en langer lid blijven. Ook werd het succesvolle ZomerChallenge lidmaatschap ingevoerd. Mede hierdoor steeg het aantal leden weer richting de 1000 leden. Na 35 jaar werden de 6 gravelbanen vervangen en werden alle halogeen lampen vervangen door LED lampen. Tot slot heeft Lex een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het proces rondom de vergunning voor het aanleggen van 3 padelbanen. Kenmerkend voor Lex is de rust waarmee hij complexe zaken oplost en zijn toewijding aan de club. Zo was Lex tot een half uur voordat de laatste ALV begon nog bezig met de laatste mails af te handelen.   Lex, namens alle leden: BEDANKT!!!!  

Even voorstellen: Daniëlle Horbach  

Afgelopen ALV heeft Lex de voorzittershamer overdragen aan mij, Daniëlle Horbach. Ik heb er heel veel zin in om me de komende jaren in te zetten voor de vereniging waar ik al ruim 20 jaar met heel veel plezier tennis. Een gezellige familie vereniging. Toen mijn kinderen nog tenniste bij Forescate heb ik me een aantal jaren ingezet in de jeugdcommissie. Nu zij studeren heb ik meer tijd en vind ik het mooi om de voorzittersrol bij Forescate op te pakken. Oorspronkelijk kom ik uit Noord Limburg en ik woon sinds 2000 in Voorschoten. Ik tennis sinds mijn 7e en heb daarnaast tot na mijn studententijd gevolleybald. Ik ben een enthousiaste recreatieve tennisser en speel al jaren met veel plezier competitie. In mijn werkende leven ben ik bestuurder van Star-shl, een medische diagnostiek organisatie in Zuid-West Nederland.  

De komende jaren ga ik me samen met de andere bestuursleden en alle vrijwilligers inzetten om de 3 padelbanen te realiseren. Hiermee gaat onze vereniging mee in de ontwikkeling van de racketsport. Daarnaast is het opstellen en realiseren van een toekomstplan voor ons clubhuis een grote uitdaging. Ons clubhuis is sterk verouderd en steeds meer leden ergeren zich hieraan. Door de verouderde staat lopen de onderhoudskosten en de energiekosten op. De renovatie of (ver)nieuwbouw is met name een financiele uitdaging. Naast al deze technische aspecten, zullen we er samen voor moeten zorgen dat de vereniging kan blijven functioneren. Dat wil enerzijds zeggen dat we voldoende leden hebben, maar ook voldoende vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. We gaan ervan uit dat padel nieuwe leden naar de vereniging zal trekken. En persoonlijk vind ik het ook een uitdaging om de tennissport op Forescate aantrekkelijk en toegankelijk te houden voor oudere leden. We weten immers dat sporten in sociaal verband mensen gezond en gelukkig maakt. Met een beetje geluk kun je je hele leven blijven tennissen, van 4 tot 100.  

Kortom, ik zie veel belangrijke uitdagingen en kansen waar ik me graag voor ga inzetten. Ik hoop de komende jaren een beroep te kunnen doen op leden die (vakinhoudelijk) een bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen en realiseren van de plannen.   Ik heb er heel veel zin in. 

Nieuwscategorieën