Reminder: Het Afhangreglement

12 maart 2024

Afhangen van banen op afstand is heel eenvoudig. Volg daarvoor de onderstaande instructies. Je kunt maximaal 4 dagen van tevoren een baan afhangen. Houd er rekening mee dat er in die periode van alles kan veranderen. In jouw omstandigheden, die van je tennismaatje of het weer. Kun je niet op de gereserveerde tijd? Annuleer je reservering dan bijtijds (uiterlijk 2 uur voor de gereserveerde tijd, maar het liefst zo snel mogelijk) , zodat een ander wél kan spelen.

Hoe kan ik een baan afhangen?

Afhangen van een tennisbaan gaat via de KNLTB ClubApp. Deze is te downloaden via de Google Play Store of de App Store. Je kunt in deze app inloggen met de door Forescate verstrekte inloggegevens (waarmee je op de website kunt inloggen). Het afhangen van een baan werkt dan via de oranje balk Baan reserveren => kies vervolgens het  agenda-icoontje rechtsboven en kies de gewenste datum + tijd + baan. Tik op het plusje bij Speler toevoegen => voeg speler(s) toe en bevestig de reservering door op ‘Reserveren’ te klikken. Je krijgt dan vrijwel direct via de mail een bevestiging als de reservering gelukt is.

Annuleren van een reservering

Veel spelers zijn gewend op vaste tijden te spelen en reserveren ruim van tevoren een baan. Dat is natuurlijk prima. Maar met lang van te voren reserveren is er ook een redelijke kans dat er ondanks de reservering níet gespeeld gaat worden. Bijvoorbeeld als één van de spelers toch verhinderd is, last krijgt van blessure of er vanwege het weer vanaf ziet om te spelen. We willen iedereen op het hart drukken om in dat geval zo vroeg mogelijk reserveringen te annuleren. Dat is net zo makkelijk als een baan reserveren en daarmee stel je andere leden in staat om gebruik te maken van de gereserveerde baan. Anders blijven er banen leeg terwijl er wel mensen graag hadden willen spelen en dat is jammer. 

Open de app, tik je baanreservering aan kies Annuleren. Ook hiervan krijg je per mail een bevestiging.

Nieuwscategorieën