Renovatiewerkzaamheden gravelbanen van start

20 november 2021


Tennisvereniging heeft Huisman sportveld innovatie B.V. de opdracht verleent om de gravelbanen 8 tot en met 13 te renoveren. De werkzaamheden voor deze renovatie zijn in de week van maandag 15 november begonnen. Naar schatting zullen de werkzaamheden tot en met eind december 2021 voortduren. 

De Algemene Ledenvergadering stemde afgelopen juni unaniem in de voor de vervanging van gravelbanen naar gravelbanen onder afschot. De gravelbanen onder afschot worden met een minimale hellingsgraad aangelegd zodat het water na (hevige) regen sneller afgevoerd kan worden. Dit zal betekenen dat de nieuwe banen sneller bespeelbaar zullen zijn na hevige regen. 

De normale fundering van een tennisbaan bestaat uit een zandlaag, een lavalaag en een toplaag. Het afschot wordt aangelegd in de middelste laag van de tennisbaan (lavalaag). De toplaag wordt gedurende de renovatie eveneens vervangen door een fijnere korrel gravel. Echter zullen de speeleigenschappen van de nieuwe tennisbanen niet wijzigen door de renovatie.

Bijkomend voordeel van de gravelbanen onder afschot is dat er geen groot voorjaarshonderhoud meer nodig is. De gravelbanen kunnen in het voorjaar dus sneller in gebruik genomen gaan worden. Evenals bij de oude gravelbanen zullen de nieuwe banen wel sluiten met (nacht)vorst en in situaties van opdooi. 

Nieuwscategorieën Vereniging