TV Forescate zet eerste stap naar rookvrije club

09 december 2019


Al een tijdje zijn we bezig met verbeteringen op en rond de club. Zo ook is het rookbeleid bij TV Forescate aan de orde. Sporten en roken horen niet bij elkaar, maar nog belangrijker sporten, roken én kinderen hoort niet... Kinderen moeten kunnen bewegen en spelen, zonder geconfronteerd te worden met rook, of toeschouwers langs de baan die roken. Het bestuur van TV Forescate wil graag naar een geheel rookvrije club. 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Zien roken doet roken. De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging ‘op weg naar een rookvrije generatie’.

Oktober = Stoptober!

Het bestuur wil graag net zoals diverse andere sportclubs een stap in de goede richting zetten. Wij willen ervoor zorgen dat onze jeugdleden, maar ook alle andere leden, zo min mogelijk met roken in aanraking komen. Daarom is besloten om het rookbeleid van onze vereniging aan te scherpen om daarmee de beweging ‘op weg naar een rookvrije generatie’ te steunen en een grote stap te zetten op weg naar een geheel rookvrije club. En nu vinden wij het daarvoor het goede moment. Het is namelijk oktober of beter gezegd “Stoptober”. In deze maand is er veel aandacht en support voor rokers die graag willen stoppen. Lees hier meer over hoe je kunt stoppen!

Het nieuwe rookbeleid bij Forescate gaat in op 1 november 2019. Vanaf die datum mag er dus niet meer gerookt worden in het clubgebouw en ook niet op het park, met uitzondering van de speciale rookzone in de hoek van ons park, achter de container bij baan 15. Wij vragen onze rokers om rekening te houden met ons streven naar een ‘rookvrije generatie’ en alleen te roken in deze rookzone en uit het zicht van jeugd (tot 18 jaar). Er zullen bordjes worden geplaatst om onze leden en bezoekers daarop te attenderen. 

Met het rookvrij verklaren van onze vereniging loopt TV Forescate niet voorop. Deze regel is bijvoorbeeld al ingevoerd bij alle clubs in het betaald voetbal en ook andere verenigingen in Voorschoten zijn ons al voorgegaan, zoals bijvoorbeeld onze naamgenoot, de hockeyvereniging Forescate. 

Mochten jullie nog vragen hebben naar aanleiding van het aangescherpte rookbeleid dan kunnen jullie terecht bij de voorzitter Lex Eggink.

Nieuwscategorieën Park