Eerste speeldag Rood-Oranje tenniscircuit

Dertien Rood-spelertjes kregen of een blauw armbandje of een rode en werden zo ingedeeld in twee teams. Er werden op 4 minibaantjes wedstrijdjes gespeeld en geteld tot 7 punten. De winnaar had een sticker voor zijn team weten te verdienen. De volgende spelertjes stonden dan al klaar om direct aansluitend de baan op te gaan en de kinderen die net hadden getennist mochten even wachten tot ze weer aan de beurt waren. Zo stonden er steeds 8 kindjes te tennissen en 5 te wachten. Ieder kind uit het rode team speelde zo elke keer tegen een ander kind uit een blauw team. Er werden een hoop stickers verdiend! De kinderen hadden het prima naar hun zin en er werden heel wat ballen over en weer gespeeld. Ouders lekker op het terras aan de koffie of thee met uitzicht op hun kroost, die het allemaal prima zelf konden regelen. Tijdens het tennissen konden ze makkelijk zelf de telling bijhouden wat met een hoop plezier gepaard ging en tijdens het wachten werd er onderling al afgesproken wie nu tegen wie ging want die had nog niet tegen die gespeeld…. Tussendoor even 10 minuten pauze voor een heerlijk ijsje wat uitgedeeld werd en toen hup de baan weer op. Uiteindelijk waren er 21 stickers verdiend door het rode team, maar het blauwe team had gewonnen met maar liefst 27 stickers!

Op vier andere banen stonden de zestien Oranje-spelers punten te verdienen. Zij waren ook in twee teams ingedeeld en speelden op tijd. Ieder wedstijdje duurde 15 minuten, het groene team aan de ene kant van de banen en het lichtblauwe aan de andere kant. Er werden games gespeeld, op twee banen een dubbel en op de twee andere banen singels. Na 15 minuten was het stand doorgeven en allemaal een plekje naar rechts doorschuiven. Zo stond je weer met een hele andere samenstelling en wisselden de kinderen singels en dubbels af. Er werd een hoop plezier gemaakt en geprobeerd zoveel mogelijk punten binnen te halen voor het eigen team. Groen mocht zich aan het eind van de middag de winnaar noemen.

De kop is eraf en als we de kinderen mogen geloven, zeker voor herhaling vatbaar!

De volgende speeldagen voor het Rood-Oranje Zomer Tennis Circuit zijn 22 juni, 2 juli, 14 september en 24 september. Opgeven kan altijd nog, mail dan even naar forescate@hotmail.nl. Leuk je dan weer te zien!

« Terug