8&9 Tennis

Ben jij net begonnen met tennis? Speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen en wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!

8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Tijdens 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze starterscompetitie wordt aangeboden op donderdagavond, vrijdagavond en zondag tijdens de Voor- en Najaarscompetitie.

In het kort

Tijdens 8&9 Tennis speel je samen met jouw team op vijf speeldagen tegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit 6 teams en wordt ingedeeld per regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Voordelen 8&9 Tennis

  • Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau.
  • Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte.
  • Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen.
  • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselende koppels te spelen.
  • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn. 
  • Er wordt gespeeld op donderdagavond, vrijdagavond of zondagmiddag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze dagen moet vast lukken!
  • De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.

Inschrijven

Inschrijven voor de competitie is erg eenvoudig. Je kunt je als team of als speler opgeven door een mail te sturen naar de technische commissie. Deze bestaat uit Daan Parlevliet, Ralph Driessen en Tim van Tol, en is te bereiken via [email protected].