Bardienst spelregels

Vanaf dit seizoen helpen de competitieteams mee met de bardiensten tijdens de competitie. Op deze pagina worden de achtergronden beschreven en kan je lezen hoe het in zijn werk gaat.  

Waarom doen we dit?

TV Forescate is een sociale club met veel gezelligheid. Dat willen we graag zo houden. Dit kan alleen met de inzet van iedereen. Tijdens competitieweken is het achter de bar extra druk en hebben we meer 'handen' nodig om die gezelligheid te garanderen. Hiervoor gaan de competitieteams ons helpen.  

Waarom de competitieteams?
Meedoen aan de competitie is bij TV Forescate gratis. De club neemt hiervoor de kosten voor haar rekening. Tegelijkertijd is dit de drukste periode van de bar. Het is daarom logisch dat de competitieteams hierbij kunnen helpen. Bovendien is het een 'gedeelde smart' doordat ieder competitieteam meedoet en je ook samen met je teammaatjes achter de bar kan staan.    

Hoe werkt het?

Hieronder staat in een aantal stappen beschreven hoe het draaien van bardiensten in zijn werk gaat.  

Hoe plan ik mijn bardienst in:

Je bardienst kun je inplannen via de website door in te loggen via de knop 'Mijn Club' rechts bovenin het scherm. Daarna klik je op het kopje diensten. Kies een maand waarin je de bardiensten wilt draaien. Kies daarna de gewenste dag en tijd en plan jezelf in. 

Je kan ook via de app je dienst opgeven, dat gaat als volgt:

Je hebt als team 2 mogelijkheden: of de aanvoerder vult alle diensten in en regelt met haar of zijn team dat er iemand komt, of iedereen vult haar eigen dienst in.

Voor vragen bij het inplannen kan je terecht bij Lisette Rehm of Bouke Bakker: [email protected] of [email protected] .  

Ben je je wachtoord bent vergeten? In de app zit een wachtwoord vergeten functie!  

Wie draait er bardienst? 
Ieder senioren competitieteam is verplicht 2 maal per competitieperiode een bardienst te vervullen van 3 uur.  

Hoe weet ik wanneer ik mij kan inplannen 
Voorafgaand aan de competitie wordt de bardienstplanner opengezet en kun je je inschrijven voor een bardienst via de club app of via de website.  

Let op: Elke open plek telt voor 1 bardienst, ook al kom je met zijn 2en!

Afzeggen bardienst: Mocht je door jezelf geplande bardienst niet kunnen draaien, dan ben je verplicht om deze tijdig te ruilen met een ander senior lid. Indien je geen vervanging hebt kunnen vinden, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een beroep te doen op de barvrijwilligerslijst. Deze leden zijn bereid om een extra bardienst tegen een vergoeding te draaien. Dit dien je onderling te regelen. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor je bardienst.  

Stuur dan een mail naar [email protected] en Lisette of Bouke zullen je in contact brengen met de barvrijwilligers. 

Hiermee hopen we dat iedereen de zelf gemaakte afspraak in zijn agenda zet en het vrijwilligerswerk voor de club niet als vrijblijvend ziet.

Drukke dagen: Tijdens de competitiedagen, toernooi weken en overige tennisevenementen zijn er extra diensten met meerdere personen ingepland. Op deze dagdelen is het tijdens het bardienst draaien in het algemeen drukker dan op regulieren dagen.  

IVA Certificaat: Wanneer je alleen bardienst gaat draaien is het verplicht om voorafgaand het certificaat IVA (instructies verantwoord alcoholschenken) succesvol afgerond te hebben. Voor de competiteteams geldt dat ze voorlopig altijd met een ervaren barmedewerker samen zullen draaien.  

De Drank-en Horecawet vereist dat een barvrijwilliger de instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Heb je de test nog niet gedaan, doe dit dan nu gelijk, zodat je dit niet meer kunt vergeten. IVA Certificaat test. Het certificaat is ook geldig bij andere clubs, waarbij je een bardienst met draaien en hoeft maar 1 keer behaald te worden.   Deze test, die in 15 minuten te halen is, kan je hier doen: https://vrijwilligerswerkacademie.nl/enrol/index.php?id=19  

Stuur het certificaat vervolgens meteen door naar [email protected].    

Bardienst instructies: Bij aankomst worden de instructies uitgelegd door een van de aanwezige barmedewerkers. Achter de bar liggen instructies. Hierin staan de openings- en afsluitprocedures, handleidingen voor alle apparatuur en hoe bepaalde producten te maken. Lees deze map bij aanvang van de bardienst zorgvuldig door.   Let op: Jongeren jonger dan 16 jaar mogen niet achter de bar komen.  

Afgelasting bardienst i.v.m. weersomstandigheden: Gaat de bardienst niet door i.v.m. weersomstandigheden o.i.d. (dit kan pas op de dag zelf bekend worden gemaakt) dan is het de bedoeling dat je zelf weer opnieuw een bardienst inplant. Kijk in de app wanneer er beschikbaarheid is.  

Barvrijwilliger:

Voor de leden die zich vast op willen geven als barvrijwilliger kunnen dit kenbaar maken bij de barcommissie via een mail naar [email protected] onder vermelding van: naam, tel, email en bij voorkeur de beschikbare dagen.  

Veel succes en plezier tijdens je bardienst!!