Tennisles junioren

Jeugd van Forescate kan tennisles volgen, maar ook sportspecifieke coördinatietraining. Dit is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of niveau.

Tennisvereniging Forescate maakt jaarlijkst gebruik van twee inschrijffmomenten voor nieuwe jeugdleden. Deze vinden plaats tussen 1 augustus en 30 september (start medio oktober) en tussen 1 februari en 31 maart (start begin april) van het respectievelijke jaar.

Op dit moment is er een wachtlijst voor een aantal jeugdgroepen. Directe plaatsing in een lesgroep is zodoende niet mogelijk. De trainers zullen u hierover informeren. Bij vragen kunt u contact opnemen met [email protected]

Tarieven van tennisles en coördinatietraining voor de jeugd vind je hier

Lesindeling

De trainingen voor de jeugd zijn bekend. De trainers hebben geprobeerd elke speler de juiste aandacht en groep te geven.  

Klik hier voor de indeling en de kalender.

Vragen over tennisles junioren neem contact op met [email protected]

Tennisles

De tennislessen bij Forescate worden voor de jongste jeugd gegeven volgens het Tenniskids-concept. Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Dit maakt het tennissen nog leuker! 

Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Alle informatie hierover is te vinden op www.tenniskids.nl. Oudere jeugdleden spelen op heel veld met gele bal, net als senioren.

Coördinatietrainingen

Voor jonge sporters is coördinatietraining een goede manier om te oefenen met verschillende bewegingsvormen en balvaardigheid. Deze vaardigheden vormen de basis om goed te kunnen presteren op de tennisbaan en wedstrijden en trainingen vol te kunnen houden. De coördinatietraining wordt in een aparte training van 1 uur per week gegeven.Tijdens de coördinatietraining wordt er aandacht besteed aan behendigheid, balans, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast is het ook vooral heel erg leuk!

Voor vragen over coördinatietrainingen, mail: [email protected].