Trainers

Vlnr: Boven: Marcel Kokshoorn, Gabriël van Ruitenbeek , Jan Jaap Overgaauw, Robbie Tetteroo

Onder: Pien Laurens, Denise van Putten, Ghislaine Kokshoorn 

Onze trainers verzorgen de tennislessen voor Forescate leden, welke hoog staan aangeschreven in de regio. Junioren, senioren, recreatief of prestatief, voor ieder Forescate-lid die graag meer uit het tennis wil halen, is er de mogelijkheid tennisles te volgen. Senioren leren op een leuke en uitdagende manier de fijne kneepjes van het tennis. Kinderen krijgen een goede techniek aangeleerd, waar ze hun leven lang plezier van zullen hebben. Of je nou beginner bent, of gevorderd en je techniek wilt bijschaven, de trainers op Forescate zorgen ervoor dat je je verder kan ontwikkelen en met plezier in het spel! 

De trainers zijn gespecialiseerd in het totale pakket van de jeugdopleiding, van beginner tot vergevorderde, van recreatief tot topsport. Ieder kind is op zijn plek bij Forescate. In de afgelopen jaren hebben de trainers aan de grondslag gestaan voor 8 nationale individuele jeugdtitels en 2 nationale kampioenen dubbel, dit over alle jeugd leeftijdsklassen (indoor/outdoor). Op districtsniveau heeft Forescate vanaf 2011 tevens 22 districtskampioenen opgeleid (de beste speler van district Leiden). Geen enkele regionale tennisclub heeft een dergelijke palmares behaald in de afgelopen jaren! 

Naast tennisles biedt Forescate ook coördinatietrainingen voor de jeugd, waarin coördinatieve vaardigheden worden aangeleerd en conditie wordt opgebouwd. Coördinatietraining wordt door Forescate gezien als een belangrijk onderdeel in de tennisontwikkeling van een kind en wordt daarom aan ieder kind aangeboden tegen sterk gereduceerd tarief.

Heb je vragen voor een van de trainers? Mail dan naar [email protected].

Tennistrainers

Marcel Kokshoorn

Marcel is al meer dan 30 jaar als clubtrainer verbonden bij Forescate. In die jaren heeft hij op alle niveaus les gegeven en is betrokken geweest in de opleiding van recreatieve tot prestatieve tennisspeler. In de laatste jaren ligt de nadruk meer op de opleiding van prestatieve (jeugd) tennisspelers, waarin Marcel zich heeft gespecialiseerd in de jeugd topsport opleiding.  Hij heeft daarmee een breed nationaal en internationaal (kennis) netwerk opgebouwd en de kennis en kunde vergaard om op te kunnen leiden naar nationaal en internationaal Tennis Europe (TE) en ITF niveau. 

“Ieder getalenteerd kind wat enthousiast is, geef ik graag les. Het is voor mij een uitdaging om samen alles eruit te halen wat erin zit en kinderen op te leiden tot zeer goede tennisspelers, nationaal of zelfs internationaal. Forescate beschikt over een mooi beleidsplan om dit te faciliteren daar kan ik mij bij de club erg goed in vinden.” 

 

Jan Jaap Overgaauw

Sinds april 2019 is er op TV Forescate een nieuw gezicht te zien dat wel bekend is. Jan Jaap Overgaauw, 39 jaar (2019) is opgegroeid in Voorschoten en speelde als jeugdspeler bij Forescate, waar hij zelfs 5x clubkampioen werd. Als 15-jarige ontsteeg hij Forescate en is bij de Metselaars in Scheveningen gaan spelen. In die periode werd het tennis echt wat serieuzer aangepakt. Jan Jaap heeft in totaal zo'n 20 jaar in de hoogste heren teams gespeeld met als hoogtepunt een aantal jaar Hoofdklasse Heren. Ruim 10 jaar geleden is hij begonnen met lesgeven, wat hij eigenlijk altijd voor de tennisschool MATCH in de regio Leiden heeft gedaan.  

Jan Jaap heeft een aantal jaar in Den Haag gewoond, maar is sinds 5 jaar terug in Voorschoten, waar hij samenwoont met Valerie, die ook tennist bij Forescate. Samen hebben ze een dochtertje Florine en hun hond Balou. Jan Jaap heeft speelsterkte 2-2. Hij tennist naast het lesgeven niet meer zo veel als hij eigenlijk zou willen, maar hij probeert het toch wel bij te houden en dat lukt redelijk. 

“Forescate staat in de regio bekend als één van de mooiste clubs. Het clubleven binnen de vereniging is ook erg gezellig en ik kijk uit naar het werken met alle verschillende niveaus binnen de vereniging. Om nu deel uit te kunnen gaan maken van het trainersteam vind ik een hele eer, en zie ik als een mooie kans en uitdaging!”

 

Pien Laurens

Pien Laurens is 22 jaar en is een echte sportliefhebber. Ze komt uit Leiderdorp en woont inmiddels al een aanzienlijk deel van haar leven in Voorschoten. Ze is begonnen met tennissen op De Munnik in Leiderdorp. Na haar verhuizing naar Voorschoten is zij bij Forescate gaan tennissen en is ze gaan trainen bij Marcel en Rob. Ze vind zelf beter worden en wedstrijden/competitie spelen nog steeds erg leuk, en hoopt nog steeds elk jaar beter te worden.
 

"Ik kijk er enorm naar uit om (jeugd)spelers enthousiast te maken en houden voor de tennissport. Om anderen wat bij te brengen over alle aspecten van het tennisspel, waarbij plezier hebben in het spel centraal staat. Ik vind het ontzettend gaaf om het van een trainer als Robbie over te nemen en ga mijn best doen net zo'n leuk/leerzame trainer voor de kids te zijn."

 

Gabriel van Ruitenbeek

Gabriel van Ruitenbeek woont bijna zijn hele leven al in Oegstgeest. Daar heeft hij kennis gemaakt met tennis. Na een tijdje zelf op de tennisbaan te hebben gestaan is hij een opleiding gaan volgen op het Cios in Haarlem met als specialisatie tennisleraar. Hij is zelf ook nog zeer actief als tennisser met competitie en toernooien. 
 
 
"Als gedreven trainer kijk ik er naar uit om mijn leerlingen uit te dagen en het hoogst haalbare uit ze te halen. Ik denk dat ik met mijn lessen hierin een goede ondersteuning kan zijn. Waarbij we altijd veel zullen lachen en hard zullen werken."

 

Robbie Tetteroo

Onze trainer Robbie Tetteroo is al jaren een bekend gezicht bij TV Forescate. Zijn enthousiaste manier van lesgeven is aanstekelijk en zorgt ervoor dat iedereen met veel plezier naar de les komt.

Robbie geeft lessen aan volwassenen. Het geven van tactische en technische aanwijzingen is een pré maar er moet volgens Robbie ook voldoende tijd worden vrijgemaakt voor plezier.

“Ik heb een groot Forescate hart en geef hier al jaren met erg veel plezier tennisles. De basis van lekker sporten is dan ook het hebben van plezier, op alle niveaus!” aldus trainer Robbie.

 

Ghislaine Kokshoorn

Vanaf september 2019 geeft Ghislaine op de maandagavond weer tennisles op Forescate. De afgelopen 2 jaar heeft zij geen training gegeven op Forescate vanwege haar nieuwe baan in Amsterdam en verhuizing naar Haarlem. In de 7 jaren ervoor heeft Ghislaine altijd met veel plezier tennisles en coördinatietraining gegeven aan jeugd en volwassenen.  

Als jeugdspeler heeft Ghislaine deelgenomen aan een topsport (jeugd)programma op Nationaal en Internationaal niveau. Vanwege een aanhoudende polsblessure moest Ghislaine helaas haar tenniscarrière in 2006 beëindigen. Vanwege haar grote passie voor tennis besloot ze later haar tennisracket toch weer op te pakken en verder te tennissen met links (als rechtshandige). Ze heeft toen nog met veel plezier toernooien en competities op prestatief niveau gespeeld. 

In 2011 heeft Ghislaine haar diploma Tennisleraar 3 bij de KNLTB gehaald en geeft sindsdien tennisles bij tennisvereniging Forescate in Voorschoten. Naast  tennistrainer is Ghislaine tevens de conditietrainer voor de KNLTB in de regio Noord-West geweest. 

Ghislaine is nog steeds op de tennisbaan te vinden maar nu meer richting club- en recreatietennis. “Ik heb er zin in en mogelijk tot ziens op de tennisbaan!”

 

Denise van Putten

Denise geeft vanaf september 2019 op de woensdagavond tennisles op Forescate. Denise is 31 jaar (2019) en woonachtig in Voorschoten. Ze is 2-2 speelster en voormalig top 30 speelster van Nederland. Denise is gecertificeerd tennistrainster en heeft o.a. lesgegeven op Jonkerspark Noordwijkerhout voor zowel Apex als de Martin Verkerk Academy. Ook heeft ze hier 5 jaar hoofdklasse gemengd gespeeld op de zondag. Naast deze competitie heeft Denise een aantal jaren meegedaan met de Nationale Ranglijst Toernooien waar punten te halen zijn voor de Nederlandse ranglijst.

“Omdat het me leuk leek om mijn kennis over te brengen op anderen heb ik met succes de lerarenopleiding tot tennistrainster afgerond bij de KNLTB. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb! Met mijn jarenlange ervaring als speelster (trainingen en wedstrijden) en mijn ervaring als trainster, hoop ik mijn plek te vinden op deze mooie club in Voorschoten. Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook!”

 

Amy Meeuwisse-Appel

Amy stelt zich graag voor als nieuwe trainster van tennisvereniging Forescate. 

Ze is 32 jaar oud en woont samen met haar man (Christiaan) en zoon (Dylan van 1,5jaar) in Rijswijk. 

Ze heeft de sportopleiding gedaan en de tennislicenties via de KNLTB behaald. Sinds haar 19e is ze werkzaam als tennistrainster en doet dit nog steeds met heel veel passie, enthousiasme en plezier. 

Na haar sportopleiding in Nederland heeft ze in Tel Aviv (Israël) lesgegeven. Bij terugkomst heeft ze voor tennisschool Jan de Rook op de WW en op Welgelegen gewerkt. Daarna nog een jaar ingevallen bij Breekpunt en de afgelopen 10 jaar heeft ze op Tennispark Overdam training gegeven. 

"Ik kijk ernaar uit om op tennisvereniging Forescate aan de slag te kunnen gaan en hopelijk zie ik jullie op de tennisbaan!"

 

 

Fysieke Trainer

Eline Wierstra

Eline geeft op Forescate coördinatietrainingen voor ieder niveau jeugdspeler. Zij is naast tennistrainster ook werkzaam als high performance- en vitaliteitscoach, waarin ze zich richt op persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en sportbegeleiding. 

“Ik houd me vooral bezig met hoe je balans kunt creëren tussen fysiek en mentaal om zo tot optimale prestaties te komen. In mijn lessen ben ik hier altijd bewust mee bezig. Wat werkt wel en wat werkt niet. Mijn motto is: ‘If better is possible, good is not enough’.” 

Eline is altijd positief ingesteld en weet de kinderen met leuke oefeningen te enthousiasmeren. De kinderen ontwikkelen zich zienderogen in balans, coördinatie en uithoudingsvermogen, wat tot uiting komt in verbetering in het tennis. De inhoud van de lessen worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.