Algemeen trainingen junioren

De trainingen bij Forescate zijn van een hoog niveau. Onze trainers besteden veel aandacht aan de verschillende onderdelen van het spel, waarbij techniek hoog in het vaandel staat. De trainingen voor de jeugd zijn ingericht voor alle niveaus, van de jongste jeugd tot de oudere, prestatiegerichte jeugd.

Trainingen worden het hele jaar door gegeven. Vanaf oktober starten we met de wintertrainingen. Een wintertraining vindt plaats in de periode oktober tot medio maart. In de periode april tot en met september worden de zomertrainingen gegeven. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Lees hieronder meer over de verschillende trainingsmogelijkheden. Voor informatie over (groeps)trainingen voor de senioren wordt verwezen naar senioren trainingen.

Vragen over de trainingen? Neem gerust contact op met de trainers. 

Lesaanbod

Er zijn diverse soorten wintertrainingen:

  1. Tenniskids BINNEN (jongste kinderen vanaf 5 jaar die net beginnen of op rood spelen) - Meld je aan voor Tenniskids trainingen.
  2. Jeugdleden BUITEN - Meld je aan voor wintertrainingen buiten.
  3. Jeugdleden, die in de selectie zitten
  4. Privé/semi-privé trainingen - Meld je hier aan.

 

A.d. 1. Tenniskids BINNEN

Ook dit jaar kunnen kinderen vanaf 5 jaar die net beginnen of op rood spelen tijdens de winterperiode starten met tennisles of doorgaan met trainen. Er wordt gewerkt aan balvaardigheid en aan techniek. De training wordt gedaan volgens het Tenniskids programma van de KNLTB. De kinderen maken op speelse wijze kennis met de basisvaardigheden van tennis. Robbie Tetteroo verzorgt deze trainingen. Meld je aan voor Tenniskids trainingen.

Voor wie? Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen aan deze wintertraining binnen. Ook kinderen die al een zomer of een seizoen training hebben gehad kunnen meedoen aan het Tenniskids progamma. De groepjes zullen zoveel mogelijk op niveau worden ingedeeld.

De kostenindicatie bedraagt:

In een groep van 8-10  kinderen ongeveer 125 euro (16 lessen van 60 minuten);

Dag en tijd? Donderdag tussen 16.00 – 19.00 uur

Meld je aan voor Tenniskids trainingen.

 

A.d. 2. BUITEN

We trainen buiten op ons tennispark, aangezien we beschikken over all weather tennisbanen. Indien lessen door weersomstandigheden uitvallen worden maximaal 2 lessen ingehaald. Mochten er i.v.m. slechte weersomstandigheden meer lessen uitvallen zal er tevens nog worden afgesloten met een speciale tennisclinic. Meld je aan voor wintertrainingen buiten.

De kostenindicatie bedraagt:

  • In een groep van 4-6  kinderen ongeveer 175 euro (15 lessen van 50 minuten);
  • In een groep van 4-6  kinderen ongeveer 310 euro (15 lessen van 90 minuten);
  • Coördinatietraining/loopscholing  65 euro (15 lessen van 60 minuten).

A.d. 3. Selectietrainingen

Voor een kleine groep jeugdleden worden selectietrainingen verzorgd. Dit zijn de spelers die minimaal 2x per week trainen (binnen en/of buiten) en voldoen aan een aantal verplichtingen. Hierdoor kun je ook aanspraak maken op subsidie in de kosten van deze trainingen. Jeugdleden die hiervoor in aanmerking komen, worden door de jeugdcommissie, in samenwerking met de trainers, uitgenodigd. Voor meer informatie over de selectietraining en eisen die we als vereniging aan de selectie stellen, kijk naar de mail die je hebt ontvangen.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.

 

A.d. 4. Privé/semi-privé-trainingen

Naast de regulieren buiten trainingen en selectietrainingen kun je ook deelnemen aan privé/semi-privé-trainingen.

Meld je hier aan voor privé/semi-privé-trainingen.
 

A. Privé-les (1 leerling)
Deze vorm van les is vooral geschikt voor tennissers die problemen hebben bij bepaalde tennisslagen c.q. tennisspelsituaties en waarbij het gevoel aanwezig is dat dit ten koste gaat van het tennisplezier of een belemmerde factor blijkt te zijn voor een verbetering het van tennisniveau. Deze specifieke onderdelen kunnen vaak vrij snel door intensief individuele aanpak tot verbetering leiden.
Ook een beginner zal d.m.v. privé-les een “spoedcursus” ondergaan waardoor in een zeer korte tijd de grondbeginselen van het tennisspel eigen gemaakt kan worden.

 

B. Semi-privé les (2 leerlingen)
De intentie van de deelnemers bij deze vorm van tennisles zal in grote lijnen gelijk liggen met die van privé-les. De voorwaarde hierbij is dat het niveau of lesstofintentie van beide spelers min of meer gelijk zal moeten zijn.

 

Maak kennis met tennis

Kinderen die (nog) geen lid zijn en willen proberen of tennis iets voor hen is, kunnen op Forescate deelnemen aan Maak kennis met tennis.

Lees hier meer over maak kennis met tennis.

Onze trainers

Aan de tennisvereniging Forescate is een aantal enthousiaste professionele trainers verbonden die op alle niveaus les geven.

Maak kennis met onze trainers

Kosten

De kostenindicatie bedraagt:

  • 10 weken Privéles 380 euro (50 minuten)
  • 10 weken Semi-privéles 195 euro/persoon (50 minuten)
  • 10 weken Groepsles 110 euro/persoon (50 minuten)

Je kunt je aanmelden via dit formulier.