Tenniskids Competitie

Wat is Tenniskids?

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen op maat leren de kinderen snel, leuk en eenvoudig tennissen. Ze spelen zelfs al snel wedstrijdjes. De kinderen worden in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst en maken zo ook op de tennisbaan snel nieuwe vrienden.

De Tenniskids competitie wordt georganiseerd in het voor- en najaar voor rood, oranje en groen kinderen. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis, een leuke manier om nog meer kinderen te leren kennen! Rood is voor kinderen tot en met 8, oranje tot en met 10 en groen tot en met 12 jaar. Van deze leeftijden kan afhankelijk van het niveau maximaal 1 jaar naar boven of beneden worden afgeweken.

NB Vanaf voorjaar 2020 wordt ieder kind met niveau rood en oranje automatisch ingedeeld in de tenniskidscompetitie. 

Als Forescate-team maak je deel uit van een poule met zo’n vier andere verenigingen in de buurt. Per speeldag komen deze kinderen, in totaal zo'n 25, in de ochtend bij elkaar om wedstrijdjes te spelen. Dat is op Forescate of op één van de andere verenigingen. De speelduur op deze dagen is circa 1 uur voor rood en 2 uur voor oranje.

Spelregels

De Tenniskids Competitie heeft een flexibele deelname, maar is zeker niet vrijblijvend. Van de ingeschreven kinderen wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk zoveel mogelijk speeldagen meedoen.

De voorjaarscompetitie wordt voor rood en oranje spelers gespeeld op 8 zondagen in de maanden april-mei-juni, de najaarscompetitie wordt gespeeld op 5 zondagen in de maanden september-oktober.

Rode competitie
Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen een uur korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers en jongens en meisjes spelen door elkaar op een miniveld.

Oranje competitie
Kinderen die tennissen in oranje kunnen deelnemen aan Tenniskids competitie Oranje. Oranje speelt op een ¾ baan, de achterlijn ligt halverwege de servicelijn en baseline. Er worden enkels en dubbels gespeeld. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers en jongens en meisjes spelen door elkaar.

Groene competitie
Voor kinderen die in groen tennissen is er ook een voorjaars- en najaarscompetitie. Een team heeft minimaal 4 spelers en maximaal 6 spelers. Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels. Er kunnen gemengde teams worden gemaakt, want jongens en meisjes spelen door elkaar.